100, Венислав Наумов; Milestones

338

Венислав НаумовВенислав Наумов е първият състезател в историята на Националната аматьорска лига по баскетбол със 100 мача. А ние определено държим на историята си.

Той не е пропуснал да вземе участие в нито едно първенство и в нито един турнир за купата от създаването на НАЛБ. Преминал през Бяс, Безименните, Блейдс, Еър Фреш и АктивТрейдс. Дебютира в НАЛБ на 06.11.2011 година, когато се провеждат първите мачове в историята на Националната аматьорска лига по баскетбол. На 6 Ноември 2011 година Вено вкарва 12 точки срещу Орландо. А на 16 Април 2016 година Венислав Наумов вече можеше да се похвали с цели 100 мача. В своя мач номер 100 той завърши с 8 точки и 9 борби срещу Кучетата от Младост.

Наумов рядко пропуска мачове, всъщност през настоящия сезон е играл във всички 27 мача на АктивТрейдс до момента.

Марин Механджиев и Венислав НаумовПоздравяваме още веднъж Венислав Наумов за изключителното постижение и му пожелаваме да стане и първият състезател в НАЛБ с четирицифрен брой мачове!

MilestonesОт НАЛБ наистина държим на историята си и трудът на всеки състезател, който премине определена граница от точки, борби, асистенции, откраднати топки и чадъри в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол, ще бъде възнаграждаван. След края на сезона ще бъдат обявени и ключовите числа, които ще бъдат т.нар. “milestones” във всяка категория.

За мачовете обаче всичко е ясно и всички състезатели, които запишат 100 мача в кариерата си в НАЛБ ще получат нужното признание за дългогодишния си труд.

Да видим кой има шанс да стигне до това постижение през настоящия сезон… Боян Гагов е с 97 мача и по всяка вероятност по време на турнира за купата на НАЛБ през този сезон ще стане вторият състезател с трицифрен брой мачове. При добро стечение на обстоятелствата за отбора на Паляците Мартин Милиев, който е с 93 двубоя в момента, също има своите шансове. Всички останали най-вероятно ще трябва да изчакат поне до сезон 2016/2017.